Background

U2 - No Line On the Horizont


Jak dlouho už se na tuhle desku těšíme? Rok? Víc? Mnohem víc... Dle mého názoru velmi zdarilé album How To Dismantle An Atomic Bomb, jež nás potěšilo svou přítomností v listopadu roku 2004, navnadilo fanoušky, kteří se na novou desku velmi, velmi a ještě jednou velmi těšili... Však U2 patří mezi velikány nejen britského popu/rocku. O tom, že album No Line On The Horizont bude spolu s depešáckým kouskem jedno z nejlepších alb roku už určitě víte, a jen zahradní trpaslíci se tuhle megagigahafomazec novinu ještě nedozvěděli. Je ovšem tohle album nejlepší v jejich historii? Mno potěž pánbůh, to už se rovnou můžete zeptat toho trpaslíka.


Abych pravdu řekl, U2 sem si nikdy neměřil drobnohledem, jako ostatně všichni, jejich slavné hity jsem znal, ale vše ostatní mi byla putna. Proto předem podotýkám, že tenhle článek je šitý na míru občasným posluchačům - oddaní founšci budou mít nejspíš úplně jiný názor.
Albu pomyslně vévodí megalomanský disco hit No Line On the Horizont, který sedl ne každému do noty. Naštěstí zbytek desky je přesně takový, jaký by měl být - smrtící rock ve stylu Zeppelínů. A považte, to byla NĚJAKÁ skupina.
Trpaslíci nespokojeně vrtí hlavami, mě však tato deska zajímavým spůsobem zaujala. Na první poslech nic moc, říkáte si, ovšem když se pokusíte vychutnat hudbu tak, jak vás to učili ve školce, jistě albu příjdete na chuť. Teď nemluvím jenom o hitech, kterých je albu poskromně. Vlastně vůbec nemluvím o hitech, mluvím (kruci, až teď jsem si uvědomil, že vlastně píšu) o ostatních, k dokonalosti vytažených skladeb, které možná nemají tak silný refrém, jako Magnificent. Když se rozezní kostelní varhany v "Unknown Caller", začnete vytahovat z kapes zapalovače, čert vem, že jste zapřisáhlí nekuřáci.
Ovšem, to by jste museli být NĚKDO, aby jste si tohle album užili :D (...výzva...?)

Categories: Share